Hledat na blogu

Rozhledna Veselov – malá, ale hezká

Na kopci, nad obcí Družec, západně od Prahy a v těsné blízkosti dálnice D6, se nachází sice malá, ale určitě zajímavá rozhledna. Dřevěná vyhlídková věž vznikla ve spolupráci obcí Baškov, Doksy, Družec a Velká Dobrá na začátku roku 2014 podle návrhu architekta Petra Vodrážky.


Rozhledna svým vzhledem připomíná triangulační pyramidu. Nachází se v nadmořské výšce 429 metrů a její celková výška je 12 metrů. Má dvě vyhlídkové plošiny, první ve výšce tři metry, druhá byla vytvořena o čtyři metry výš. Celkem má 11 pohodlných schodů a stejně tolik stupňů žebříkových.


Je volně přístupná bez omezení doby a neplatí se zde žádné vstupné. Turistické značení KČT vede do obce Družec, odkud je přístup značen místními cedulkami. Do vesnice lze přijet autem či autobusem. Další možností je také výlet po zpevněné polní cestě z obce Velká Dobrá.


Na to, že se jedná o malou stavbu, je výhled přímo báječný. Například na křivoklátské lesy nebo okolní obce Družec, Doksy, Velkou Dobrou, Žilinu, Lhotu, Valdek, Rozdělov či Bratronice.




Komentáře

Oblíbené příspěvky