Hledat na blogu

Rozhledna Doubrava – přístupný vysílač nedaleko Vizovic

Jeden přístupný vysílač s krásnými výhledy se nachází na kopci Doubrava v nadmořské výšce 676 metrů. Před návštěvou moderní kovové rozhledny, která zde byla vybudována v roce 2004, je dobré se podívat na stránky obce Loučka: http://loucka-obec.cz/rozhledna-doubrava/ds-1004/p1=1014, jelikož není otevřeno pořád.


Ve stánku je potřeba zaplatit vstupné a člověk zde může obdržet turistické razítko i další věci včetně drobného občerstvení. A pak již nic nebrání ve stoupání po úzkých točitých schodech, kterých je 174. Věc to náročná nejenom fyzicky, ale pro někoho při pohledu pod nohy i psychicky.


Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,5 metrů nad zemí a nabízí úžasný kruhový výhled. Vysílač o celkové výšce 55 metrů se totiž nachází v krásné panenské přírodě uprostřed Vizovických vrchů, které jsou tudíž vidět jako na dlani. Spatřit lze kromě úžasné přírody Vizovických, Vsetínských či Hostýnských vrchů, Bílých Karpat, Moravskoslezských Beskyd i kousek Zlína, Vizovice, ale Luhačovice nikoliv, jelikož se schovávají za horou Obětová.


Většina lidí přijede automobilem do sedla Pod Doubravou buď z jihu od obce Loučka, nebo ze severu od Vizovic. Ze sedla, kde je křižovatka turistických cest, je to sice krátký, ale náročný výšlap do prudkého kopce. Ale stojí to za to.



Komentáře

Oblíbené příspěvky