Hledat na blogu

Jedno nevšední, ale velice zajímavé místo v obci Doubice u Krásné Lípy


Chcete navštívit jedno opravdu zajímavé a nevšední místo. Rád vám o něm povím. A kdeže se nachází? Nedaleko, v obci Doubice u Krásné Lípy. Vlak do vesnice nezajíždí, s autobusovými spoji to také nebude žádná sláva a tak bych doporučoval použít při putování auto V případě, že se vydá člověk pěšky po žluté turistické značce z městečka Chřibská, čeká ho pět kilometrů chůze.


Vesnice Doubice, jejíž historie sahá do 15. století, leží nedaleko města Krásná Lípa, na jihozápad od něj. Po úzké místní komunikaci je to sem asi pět kilometrů. Obec sama i krajina kolem ní je určitě úžasná a lze tady objevit mnoho zajímavého. Já bych však chtěl upozornit na jedno pohostinné místo s famózní atmosférou.


Stará Hospoda v Doubici, to je penzion a především restaurace s vyhlášenou kuchyní. Ale, co se nachází okolo, to lze jen stěží vyjádřit slovy. Vstupte i vy do pohádkového i reálného světa a rozhlížejte se po krajině zvláštní krásy, v níž návštěvníka vítají především zajímavé sochy, největší sbírka dřevěných soch vyřezaných autory na jednom místě. Rekord byl oficiálně zaevidován do České databanky rekordů Agentury Dobrý den v Pelhřimově 16. září 2012 u příležitosti 3. Doubického křivořezání. V té době tu bylo 316 skulptur od čtrnácti autorů. Dnes je jich tady samozřejmě více.


Sochy představují bájné bytosti, skřítky, pohádkové postavy, zvířata či různé neživé předměty. Atmosféru areálu dotvářejí hřiště, jezírka, labyrinty, bludiště či výtvory z kamene i různé zajímavé věcí z nedávné minulosti včetně parku s vojenskou technikou. Všechno to kouzlo a nevšední krásu opravdu nelze popsat, to se musí vidět.


Jsou zde malé sochy i ty, jejichž výška dosahuje až čtyř metrů. Část soch je umístěna i v interiéru penzionu. Místo je to opravdu tak nádherné, že se tají dech.






Komentáře

Oblíbené příspěvky