Hledat na blogu

Rožmitál pod Třemšínem – Podbrdské muzeum a rozhlednička

Když jsme jednoho dne projížděli městem Rožmitál pod Třemšínem, tak jsme se zastavili v místním infocentru. Na náš dotaz, co je zde zajímavého, nám doporučili místní muzeum.


Nové Podbrdské muzeum se nachází v historickém jádru města v nově zrekonstruovaném areálu továrního komplexu. Součástí muzea je i expozice historických automobilů, stodola, dětské hřiště a muzeum hasičstva. Hlavní muzejní expozice je umístěna v dvoupatrové budově, navazující na tovární halu, ve které se nachází galerie. Bezbariérové muzeum je interaktivní, je určeno všem věkovým kategoriím.



Zaparkovat automobil lze přímo u muzea.Otevírací doba je od března do května a od října do 18. prosince: 9:00 až 12:00 a 13:00 až 16:00. V červnu až září a o státních svátcích lze muzeum navštívit o hodinu déle, tj. do 17:00. V pondělí je zavřeno. V období Vánoc je speciální otevírací doba. Na ní i na další informace je dobré se podívat na internet:http://www.podbrdskemuzeum.cz/.


Muzeum je určitě dobrá věc, mě ale zaujala zdejší malá rozhlednička. Je to zděná vyhlídková věž, která byla v roce 2010 zrekonstruována z původní trafostanice. Její výška je asi 12 metrů a z vyhlídkové plošiny se nabízí nádherný pohled na rybník Kuchyňka a jeho nejbližší okolí. Aby si to mohl člověk dopřát, musí vyšlápnout 45 schodů. Rozhlednička je přístupná v návštěvních hodinách muzea.



Komentáře

Oblíbené příspěvky