Hledat na blogu

Bobří soutěska a zajímavé vodopády na Bobřím potoce



Při putování z Litoměřic na severovýchod jsme objevili jedno velice zajímavé místo. Nachází se nedaleko městečka Verneřice, ve kterém jsme odbočili z hlavní silnice č. 240 směrem na místní část Loučky. Nedaleko za koncem vesnice (městské části), necelé čtyři kilometry od Verneřic právě budují na pravé straně parkoviště. Což je dobrý počin, jelikož zde asi v minulosti bylo obtížné zastavit. O tom, že je tady vhodné zastavit, dává projíždějícím vědět informační tabule.


Počáteční úsek cesty po zelené turistické značce sice nevypadá kdovíjak, ale jakmile se přijde k Bobřímu potoku, tak se začínají objevovat zajímavosti. Jedná se o místo, které se nevyznačuje grandiózností, nýbrž působí příjemně a melancholicky. Zdejší skalky jsou tak akorát přiměřeně malé i velké, Bobří potok není také žádným veletokem (v případě povodní to asi neplatí, za vysokého stavu vody se tudy údajně nedoporučuje chodit) a též zdejší vodopády se neřítí do mohutné propasti. Přesto nebo právě proto se jedná o úžasné místo, které sice navštěvují lidé, ale v přiměřeném počtu. Což je také důležité.


Prvním skoro vodopádem je místo, kde voda z Bobřího potoka vytváří zajímavé peřeje. Opravdový asi šest metrů vodopád lze objevit o kousek dál na pravé straně na malém přítoku. Vlastní soutěska se nachází v romantickém údolí přírodní rezervace Bobří soutěska. Průchod územím a pohledy na Bobří potok a všechnu tu krásu kolem návštěvníkům zpříjemňují vybudované lávky i zábradlí.









Komentáře

Oblíbené příspěvky