Hledat na blogu

Panská rozhledna nad obcí Drmoul

Rozhledna je umístěna na Panském vrchu, podle kterého také získala své pojmenování. Místo se nachází asi jeden kilometr západně od obce Drmoul, směrem na obec Tři Sekery. Z Mariánských Lázní je to sem asi šest kilometrů, z Chebu o třicet více.


Železná rozhledna stojí v nadmořské výšce 650 metrů a je vysoká 55 metrů. Z hlediska konstrukčního se jedná o typizovanou věž jednoho z mobilních operátorů. Rozhledna byla postavena v roce 2008 a ještě téhož roku byla 15. listopadu slavnostně otevřena. A jednalo se asi o velkou slávu, nechyběli hasiči, hudba, občerstvení a hezké počasí.


Po vyšlápnutí 209 ocelových schodů se člověk ocitne na ochozu ve výšce 40 metrů, ze kterého je úžasný výhled. Vidět je pohoří Slavkovský i Český les, ze známých vrchů Dyleň či Přimda, z větších měst Mariánské Lázně nebo Lázně Kynžvart.


Provoz rozhledny zajišťuje Obecní úřad Drmoul (http://www.obecdrmoul.cz). Rozhledna je volně přístupná (bez placení vstupného) od 15. března do 30. listopadu. Lze k ní přejet po silnici Drmoul - Tři Sekery.



Komentáře

Oblíbené příspěvky