Hledat na blogu

Muzeum Karlovy Vary na Nové louce a Iva Hüttnerová


V budově Muzea Karlovy Vary na Nové louce č. 23 se konala až do 29. června 2014 zajímavá výstava. Od úterý do neděle, v době od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00 hodin si lam bylo možné prohlédnout obrázky paní Ivy Hüttnerové.


My jsme se zašli podívat na vernisáž výstavy, která se uskutečnila ve středu 7. května v 17 hodin za účasti malířky, jež velice zajímavě povídala o své tvorbě a hereckých začátcích v Karlových Varech. Současně pozvala všechny na besedu, která se uskuteční 25. června v 17 hodin.


Obrázky, knížky, litografie, idylický svět starých půvabných časů. Každý namalovaný obrázek má svůj zajímavý příběh. Jeden je humorný, z druhého dýchá pohoda, klid a touha po životě. Výstava představuje výběr z bohaté tvorby této úžasné dámy, především z posledních let.


Malířka Iva Hüttnerová je také herečka, autorka několika knih, moderátorka televizních pořadů, návrhářka kostýmů i jevištních dekorací a výpravných plakátů pro divadla a televizní pořady.


Půvabné obrázky Ivy Hüttnerové, to je osobitý výtvarný styl, pomocí kterého nám vypráví zajímavý děj. Elegantní dámy s kloboukem, babičky a dědečkové, galantní pánové s buřinkou či hůlkou, klauni a herci, andělé, úsměv, pohoda i láska v každém věku, v oknech pruhované duchny, staré šicí stroje i hudební nástroje, hřbitovy, malé obchůdky, hospody i nevěstince v zapadlých koutech ulic, kouzlo staré Prahy ale i Karlových Varů. A skoro na každém obrázku pejsek.


Na většině svých charakteristických obrázků se malířka vrací do doby dávno minulé, kdy čas plynul pomaleji a lidé tak nespěchali.


Muzeum, ve kterém se konají nepřetržitě zajímavé výstavy, se nachází v lázeňském centru Karlových Varů, nedaleko od Divadelního náměstí, kam lze přijet autobusem MHD č. 2. Autem je sem vjezd pouze na povolení, ale zaparkovat se musí někde v okolí. Tudíž je asi lepší si udělat procházku pěšky. Základní vstupné činí podle typu výstavy 20 - 60 Kč.


Komentáře

Oblíbené příspěvky