Hledat na blogu

Podzemí kostela sv. Máří Magdalény a podzemí Vřídelní kolonády v Karlových Varech


Prohlídku města Karlovy Vary doporučuji si zpestřit o prohlídku podzemí vřídelní kolonády a podzemí kostela sv. Máří Magdalény.


V prvém případě je možno shlédnout účinky působení termálních vod v podzemí a další přírodní zajímavosti. Podzemí Vřídla představuje složitý systém, který se nachází v útrobách Vřídelní kolonády. Prohlídková trasa vede prostorami, které bývaly v dřívějších dobách technickým a technologickým zázemím původní kolonády.


Během prohlídky lze spatřit například pozůstatky starého rozvodného potrubí a zřídelní sintrové sedimentace na stěnách chodeb. Kdo si někdy zakoupil suvenýr z Karlových Varů tzv. karlovarskou kamennou růži, určitě uvítá při této exkurzi, že může získat informace a vidět ojedinělý proces "pokameňování" karlovarských suvenýrů - růží a nejrůznějších figurek.


V případě návštěvy podzemí kostela se člověk přenese do hluboké minulosti, do doby vzniku města. V podzemí kostela se v podloží z vřídelního kamene a žuly nacházejí zajímavé a rozsáhlé krypty, které jsou zaklenuté valenými klenbami.


Návštěva je možná celoročně, ale dopředu je dobré si zjistit bližší informace v infocentru v Karlových Varech (+420 355 321 171, infocentrum@karlovyvary.cz).

Komentáře

Oblíbené příspěvky