Hledat na blogu

Flóra Olomouc


Do hanácké metropole jsme přijeli za účelem návštěvy Výstaviště Flora Olomouc. V areálu Smetanových sadů se v současné době pořádá celoročně patnáct různorodých výstav a veletrhů. Výstavní areál se čtyřmi pavilony o celkové výstavní ploše přes čtyři tisíce metrů čtverečných je situován ve Smetanových sadech poblíž historického centra města. Výstaviště rovněž pečuje o krásné a zajímavé plochy městských parků.


Mezinárodní zahradnická výstava a veletrh FLORA OLOMOUC je největší a nejstarší zahradnickou výstavní akcí v České republice. První květinová výstava v Olomouci se konala 24. srpna 1958. My jsme sem zavítali v srpnu, kdy se koná letní etapa této výstavy.


Výstavnický areál uvnitř pavilónů i na venkovních plochách ožívá záhony rozkvetlých květin a těší se velkému zájmu návštěvnické veřejnosti. Kdo má rád kytičky, tak si zde přijde na své. Kromě prohlížení všech možných druhů rostlin je možno nakoupit domů a na zahradu květiny, semena, okrasné rostliny, školkařské výpěstky, zahradnický sortiment nebo a drobnou zahradní mechanizaci, pomůcky či potřeby. Kytičkovaté jako v Holandsku to zde sice není, ale návštěvu mohu doporučit.


Přehled výstav a další upřesňující informace lze zjistit na internetu (http://www.flora-ol.cz/).



Komentáře

Oblíbené příspěvky