Hledat na blogu

Zajímavá výstava v Lednici


Čas od času se vydávám hledat zajímavá místa. Tentokrát jsem si na mapě České republiky našel Lednici, což nebyl zase až tak velký problém. Jedná se o známé místo, které navštěvuje mnoho lidí. Většina z nich přijíždí, aby si prohlédli Lednicko-valtický areál. Někoho zajímají stavební památky, jiného zdejší krajina, která je svou kvalitou a rozsahem jedním z nejvýznamnějších krajinářských počinů nejenom v České republice. V průběhu staletí zde rodina Liechtensteinů vytvořila architektonické a krajinářské dílo nadčasového významu. Nestihli ale všechno. Například otevření zajímavé Vinotéky v pasáži hotelu Mario se ujali lidé ze společnosti nad jiné povolané, z firmy VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s.



Při návštěvě příjemného prostředí zdejší vinotéky jsem záhy zjistil, že existuje souvislost mezi chutí vína a krajinou umění. Oba světy, krásné umění i úžasné víno, jsou spojeny nitkou nejjemnější. Zdejší prodejní prostory s vínem a vším, co k němu patří, jsou tohoto času doprovázeny výstavou plastik, soch, maleb i grafiky od Zdeňka a Pavla Farského. Vepsány tak do svých tvarů, struktur i barev nejsou ve zdejší vinotéce pouze kouzelné lahvinky s vínem, ale i nevšední umělecká díla od výše uvedeného řezbáře a sochaře i malíře a grafika.


Možná po první návštěvě nebude umět člověk pojmenovat důvod, proč se do vinotéky vrátit. Ale když peníze ušetřené za vstupné rozumně investuje do vína zde prodávaného, tak se brzy propije k další návštěvě tohoto úžasného místa. Každý to tady může vnímat subjektivně, ale smysl pro harmonii v prostorách zdejší vinotéky není těžké objevit. Jednou se člověku zdá, že tajůplný les lahví s vínem mlčí a sochy či obrazy hovoří, jindy to může být naopak.


Firma VINSELEKT MICHLOVSKÝ se podílí na tvorbě vína, které je dokonalým produktem přírody a ve kterém není těžké objevit magickou krásu i chuť tohoto nápoje. Vinotéka, o které se zmiňuji, se nachází na ulice 21. dubna č.p. 733, v obci Lednice. Telefonicky lze zjistit podrobnosti na číslech: +420728057487 a +420777569602 nebo samozřejmě také na internetu: http://www.michlovsky.com/. Návštěvníky zde rádi uvítají v těchto dnech a hodinách: Út, St, Čt: 10:30-17:30, Pá, So: 10:30-20:30 a Ne: 10:00-16:00. Za vstupné se zde neplatí.



Zdejší výstava sice oficiálně končí třináctého září letošního roku, ale dle vyjádření paní Lenky Michlovské je již nyní jasné, že i po tomto termínu zde bude možno spatřit báječnou kombinaci skutečného umění a výborného vína.



Komentáře

Oblíbené příspěvky