Hledat na blogu

Technické muzeum v Brně


Technické muzeum v Brně je brněnská muzejní instituce, pod kterou nespadá pouze vlastní budova na Purkyňově ulici v Králově poli, ale také několik dalších zajímavých objektů na jižní Moravě (http://www.technicalmuseum.cz/expozice-pamatky).


Já jsem pro tentokrát navštívil již podruhé hlavní budovu a musím říct, že to byl krásný a zajímavý zážitek. Kromě stálé expozice se zde konají semináře, setkání, konference, tematické výstavy či muzejní noc. Dozvěděl jsem se také, že existuje Klub přátel Technického muzea v Brně a Knihovna Technického muzea v Brně.


Popisovat jednotlivé expozice a v nich umístěné předměty myslím není třeba. To by bylo moc dlouhé čtení. Důležité je upozornit, že to, co dělá z běžné návštěvy muzea úžasný zážitek, jsou kromě vlastních výstavních předmětů, ochotní a příjemní zaměstnanci.


Otevřeno je od úterý do neděle od 9,00 do 17,00 hodin. Plné vstupné činí 100,- Kč, zlevněné polovic. Kromě toho existují další slevy a Benefit program. Ohledně přesných informací je dobré se před vlastní návštěvou podívat na internetové stránky muzea.


Na závěr bych si dovolil jednu důležitou poznámku nebo možná doporučení. Kdo zavítá do muzea s dětmi nebo je sám jako dospělý hravý (což je pozitivní skutečnost, jelikož kdo si hraje, nezlobí), měl bych si nechat návštěvu expozice "Technická herna" nakonec a vyčlenit si na to dostatečný čas. Jinak by se mu mohlo stát, že mu v 16 hodin 50 minut oznámí upozornění na nutnost opuštění objektu a další zajímavosti Technického muzea neuvidí.







Komentáře

Oblíbené příspěvky