Hledat na blogu

Vodní nádrž a autocamping Rozkoš

Při toulkách za krásami naší země jsme se zastavili na břehu východočeského moře. Tak se někdy říká vodní nádrži Rozkoš. Toto vodní dílo se nachází na potokuRozkoši. Současně je nádrž napájena Rovenským potokem a přivaděčem vody z řeky Úpy. Podle své rozlohy (plocha přes 10 mil. km2, objem nádrže je 76 mil. m³) by to měla být osmá největší přehrada v České republice. Stavba přehrady byla započata v roce 1951, práce byly dokončeny roku 1969.



Účelem vodního díla je protipovodňová ochrana, zlepšení průtoků v Labi, vodní sporty, chov ryb a rekreace. Důvodem naší návštěvy byl posledně jmenovaný účel. Autocamping Rozkoš nabízí ubytování v chatkách nebo stanech v bezprostřední blízkosti údolní nádrže.

Provoz areálu je celoroční. Parkování automobilů je možné přímo u stanů. V areálu kempu se nachází recepce, restaurace, obchod, sociální zařízení, kuchyňka, hřiště a spousta dalších věcí.
Nejedná se o žádné tiché a idylické místo, nýbrž o velký kemp. Prostředí je však sympatické a nám se zde líbilo. Nádrž rozkoš je ideálním výchozím bodem pro výlety do města Česká Skalice nebo do Babiččina údolí či na nedaleký Zámek Náchod.
Informace před návštěvou nádrže a kempu lze zjistit na internetu:www.atcrozkos.cz


Komentáře

Oblíbené příspěvky